Rovereto Gavi DOCG

Deze Gavi DOCG is gemaakt met aandacht voor detail, het demonstreert de kenmerken van het Gavi-terroir waar fruitigheid en mineraliteit met elkaar vermengen. In de wijngaard worden in het voorjaar alleen de beste toppen bewaard en wordt er vóór veraison een groene oogst uitgevoerd om ervoor te zorgen dat alleen de druivenbossen van topkwaliteit worden bewaard. In de wijngaarden worden geen herbiciden gebruikt.
KLEUR Gele strokleur met groenachtige reflecties. BOEKET Aromatische neus van abrikoos, peer en witte bloemen. SMAAK De mond is pittig met een levendige zuurgraad en een amandel- en citrusafwerking.

11,35 - 75cl

Artikelnummer: 2050002 Categorieën: , Tag:

Merk

Picollo Ernesto

De wijngaarden van Picollo Ernesto liggen op ongeveer 260 meter boven de zeespiegel in Rovereto di Gavi. In dit gebied, honderden jaren geleden, werd de teelt van wijnstokken met “Cortese” druiven gestart, met de productie van witte wijn van goede kwaliteit. Aanvankelijk werd de Cortese-druivewijn voornamelijk gedronken in de restaurants van de Ligurische “Riviera”, maar al snel werd het bekend in heel Italië. De hele productiecyclus vindt plaats volgens de oude traditie en de vaste overtuiging dat goede wijn alleen uit uitstekende druiven komt. Momenteel heeft de boerderij ongeveer zeven hectare wijngaarden met een gemiddelde leeftijd van 25/30 jaar, voornamelijk blootgesteld aan woorden in het zuiden en de mogelijkheid om verder te worden vergroot. De teelt van de wijngaarden wordt uitgevoerd volgens traditionele methoden, zonder gebruik van herbiciden.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.