Nuraghe Crabioni Cannonau DOC

Nuraghe Crabioni is gelegen op een aflopende berg met uitzicht op de zee van de Golf van Asinara. Een oude Sardijnse Nuraghe, een gebouw ontwikkeld tijdens de Nuraghe tijd (1900-700 voor Christus), en gelegen in een plaats genaamd “Lu Crabioni”, gaf de naam aan het bedrijf. De privétuin van deze duizendjarige residentie is een uitgestrekt wijngaardgebied dat oprijst voor de betoverende baai van Asinara. Door de hoge kwaliteit van de bodem en het milde klimaat is het gebied bijzonder geschikt voor de teelt van wijngaarden. Rotsen en zee, wind en zon zijn de karakteristieke elementen van deze wijnen. De productie van wijnen van hoge kwaliteit is het doel van het hoofdbedrijf en haalbaar door zijn natuurlijke en menselijke hulpbronnen.
KLEUR Robijnrood. BOEKET intens aroma met zoete tonen van rijp rood fruit: kersen, marasquinkersen in alcohol en pruimen. SMAAK Een warme, sterke, zachte en intense wijn met een lange aromatische persistentie. Goed uitgebalanceerd en zeer harmonieus.

Sold Out - 75cl

Uitverkocht

Artikelnummer: 2030003 Categorieën: , Tag:

Merk

Nuraghe Crabioni

Zon, zee, vruchtbare grond en een mild klimaat zijn volgens Tonino de elementen die de wijnen van zijn geliefde kelder uniek maken. Omdat het makkelijk is om "Cannonau" of "Vermentino" te zeggen - velen kunnen dat op Sardinië zeggen - maar om te zeggen dat ze Nuraghe Crabioni zijn, betekent dit benadrukken dat ze iets meer hebben. Tonino spreekt van karakter, uniekheid, uniekheid van het 35 hectare land dat het gehemelte het onmiskenbare plezier van een wijn geeft zonder gelijke dankzij de steun van Gianni, internationaal gerenommeerde wijnmaker, en alle mensen die dagelijks bijdragen aan het schrijven van het verhaal van deze kelder. De aanwezigheid van een bijzonder gelukkige geografische context, de positie beschut tegen zuidenwind en een warm klimaat getemperd door zeewind, bijdragen aan een sterke houding van de wijnstok, in het vinden van de juiste biologisch evenwicht in de bodem, variërend van zand tot met name zand- kleiachtig, van kalkachtig tot kalkhoudend-kleiachtig.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer