NEGROAMARO – Salento IGT

Negroamaro is de meest typische druivensoort van Salento in het zuidelijkste deel van de regio Apulië en heeft grote belangstelling getrokken vanwege het karakter van de wijnen. De moderne wijnbouw van Rivera resulteert in een frisse en evenwichtige rode wijn met heldere aroma’s van donkere bessen en een lange afdronk.
KLEUR Diep robijnrood. BOUQUET Complex boeket van wilde donkere bessen, met tonen van zwarte drop. SMAAK Medium krachtig in de mond met een lange complexe afdronk die de aangename, bittere toon vertoont die typerend is voor de Negroamaro.

10,00 - 75cl

Artikelnummer: 2075006 Categorieën: , Tag:

Merk

Rivera

Het nobele Castel del Monte is het ideale symbool om een van de meest uitzonderlijke wijnbouwgebieden van Apulië te identificeren, die zijn DOC-aanduiding in 1971 en DOCG in 2001 ontving. Het gebied beslaat het gebied ten noorden van Bari dat van "Alta Murgia" afloopt in de richting van de Adriatische zee en zich splitst in twee gebieden die een expressief verschil in landschappen en in grondsoorten vertonen. Boven de 300 meter vanaf de zeespiegel heerst het hard kalksteenachtige rotsplateau van de Murgia, waar u de traditionele wijngaarden kunt vinden. In deze gebieden die worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat, gekenmerkt door koele, regenachtige winters en hete en droge zomers, maar getemperd door de zeebries worden de inheemse druivensoorten zoals de witte Pampanuto, Bombino Bianco, Fiano en Moscato Reale, en de rode wijn verbouwd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer