4%

JO – Salento Negroamaro IGT

De Negroamaro “Jo” van Gianfranco Fino wordt beschouwd als de Negroamaro van Salento; “Jo” gaat naar de Ionische zee, de zee die de oevers van Manduria, Ionic wast en is ook een van de synoniemen van de Negroamaro-druif, een inheemse wijnstok van excellentie en een grote reputatie van Salento. Wijnen gemaakt van 40 jaar oude wijnstokken, tot boom gekweekt en in staat om vanaf het eerste gezicht emoties en gevoelens over te dragen. De Negroamaro “Jo” van Gianfranco Fino werd geboren in Agro di Manduria, in San Pietro in Bevagna, op klei. Gerijpt in nieuwe Franse eiken barriques voor 50% en de eerste stap voor de andere 50% gedurende ongeveer 12 maanden voordat ze gebotteld worden en stabiliseren voor nog eens zes maanden.
KLEUR Robijnrood. BOUQUET Fruitig, bloemig en kruidig met hints van roos, pruim, mediterraan, tabak en cacao. SMAAK Zacht, warm en koel

Sold Out - 75cl

Uitverkocht

Artikelnummer: 2066002 Categorieën: , Tag:

Merk

Gianfranco Fino

Het sleutelwoord voor Gainfranco Fino is "Territorial". Elk product dat hij maakt is een uniek symbool van het terroir, met aspecten die meer typisch niet kunnen zijn! Sinds 2004 heeft Gianfranco Fino alleen maar positieve resultaten en opmerkingen behaald en verzameld. Zijn wijnen zijn zeker geschikt voor het oordeel van alle wijnliefhebbers in Italië en wereldwijd. Zijn zorgvuldige werk en zijn geweldige wijnen vertellen duizend woorden: zijn Primitivo di Manduria wordt geplaatst op een innovatief gebied, dat met behoud van een traditionele kant traceerbaar is in de assemblage van druiven uit verschillende wijngaarden. Zijn wijnen zijn gediend en gewaardeerd aan koning en koninginnen over de hele wereld, aan hoge politieke persoonlijkheden die de naam Manduria in elke uithoek van de planeet brengen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer