FEDORA – Castel del Monte DOC

Fedora is een frisse en fruitige witte wijn die wordt geproduceerd met een mix van lokale witte druivensoorten, zoals Pampanuto en Bombino Bianco, en een klein percentage Chardonnay dat de complexiteit ervan vergroot. Het resultaat is een aangenaam droge, frisse en fruitige witte wijn die perfect is als aperitief en goed past bij voorgerechten, zeevruchten en lichte pasta’s.
KLEUR Strogeel. BOUQUET knapperig boeket met bloemen- en fruitnoten. SMAAK fruitrijk gehemelte, delicaat, goed uitgebalanceerd en met een subtiele, smakelijke zuurgraad.

8,00 - 75cl

Artikelnummer: 2075009 Categorieën: , , Tag:

Merk

Rivera

Het nobele Castel del Monte is het ideale symbool om een van de meest uitzonderlijke wijnbouwgebieden van Apulië te identificeren, die zijn DOC-aanduiding in 1971 en DOCG in 2001 ontving. Het gebied beslaat het gebied ten noorden van Bari dat van "Alta Murgia" afloopt in de richting van de Adriatische zee en zich splitst in twee gebieden die een expressief verschil in landschappen en in grondsoorten vertonen. Boven de 300 meter vanaf de zeespiegel heerst het hard kalksteenachtige rotsplateau van de Murgia, waar u de traditionele wijngaarden kunt vinden. In deze gebieden die worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat, gekenmerkt door koele, regenachtige winters en hete en droge zomers, maar getemperd door de zeebries worden de inheemse druivensoorten zoals de witte Pampanuto, Bombino Bianco, Fiano en Moscato Reale, en de rode wijn verbouwd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer