Barbera D’Alba Superiore DOC

Bij Fontanabianca zijn handarbeid en het gebruik van niet-agressieve behandelingen de belangrijkste elementen bij het ondersteunen van de groei van de wijnstokken die, samen met een zorgvuldige bodemanalyse, kwaliteitsdruiven kunnen opleveren, de vrucht van dit gebied dat is gewijd aan de productie van Barbaresco en andere belangrijke wijnen.
KLEUR Robijn rood. BOEKET Perzik, pruim en kers. SMAAK Minerale en goede zuurgraad.

14,70 - 75cl

Artikelnummer: 2049003 Categorieën: , Tag:

Merk

Fontanabianca

Bij het wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn. De kwaliteit is nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive gebied in Piëmonte. Vanaf 1969 produceerden Franco Pola en Ottavio Ferro wijnen onder de naam Fontanabianca wat “witte fontein” betekent. De filosofie van Fontanabianca komt voort uit de volgende gedachte: producenten zijn de eerste consumenten, dus we willen wijnen maken die de smaken en geuren van Neive het best vertegenwoordigen. De kalk-kleiachtige grond levert de perfecte druiven om geparfumeerde, elegante en volle wijnen te produceren. Het geheim is om deze eigenschappen te verbeteren tijdens de werkzaamheden in de wijngaard en in de kelder. Fontanabianca werkt biologisch en er wordt handmatig geoogst. De 14 hectare aan eigen wijngaarden zijn toegewijd aan de teelt van Nebbiolo, Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba en Arneis druiven.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer