Merk
Fontanabianca
Bij het wijnhuis Fontanabianca hebben ze duidelijke ideeën over wijn.
De kwaliteit is nauw gerelateerd aan het terroir van de Neive gebied in
Piëmonte. Vanaf 1969 produceerden Franco Pola en Ottavio Ferro wijnen onder de naam Fontanabianca wat “witte fontein” betekent.
De filosofie van Fontanabianca komt voort uit de volgende gedachte:
producenten zijn de eerste consumenten, dus we willen wijnen maken die de smaken en geuren van Neive het best vertegenwoordigen. De kalk-kleiachtige grond levert de perfecte druiven om geparfumeerde, elegante en volle wijnen te produceren.
Het geheim is om deze eigenschappen te verbeteren tijdens de werkzaamheden in de wijngaard en in de kelder.
Fontanabianca werkt biologisch en er wordt handmatig geoogst. De 14
hectare aan eigen wijngaarden zijn toegewijd aan de teelt van Nebbiolo,
Dolcetto d’Alba, Barbera d’Alba en Arneis druiven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.