IL FALCONE – Rosso Riserva DOCG

IL FALCONE is een complexe wijn, elegant en sober die het grote potentieel van de “Nero di Troia” (ongeveer 70%), de belangrijkste inheemse variëteit van de DOC Castel del Monte, vertegenwoordigt die zijn essentie, karakter en elegantie combineert met andere lokale variëteiten die zorgen voor de harmonie. Minimaal 14 maanden gerijpt op Frans eiken en nog een jaar op fles, past goed bij rood vlees, wild en gerijpte kazen. Goed bewaard gebleven, vertoont een groot verouderingsvermogen.
KLEUR Dichte granaatrode kleur. BOUQUET meerlaags boeket van rijpe wilde rode bessen, leer, tabak en kruiden. SMAAK rijk gehemelte, streng, zeer lang en evenwichtig

23,50 - 75cl

Artikelnummer: 2075002 Categorieën: , , Tag:

Jaargang 2017

Merk

Rivera

Het nobele Castel del Monte is het ideale symbool om een van de meest uitzonderlijke wijnbouwgebieden van Apulië te identificeren, die zijn DOC-aanduiding in 1971 en DOCG in 2001 ontving. Het gebied beslaat het gebied ten noorden van Bari dat van "Alta Murgia" afloopt in de richting van de Adriatische zee en zich splitst in twee gebieden die een expressief verschil in landschappen en in grondsoorten vertonen. Boven de 300 meter vanaf de zeespiegel heerst het hard kalksteenachtige rotsplateau van de Murgia, waar u de traditionele wijngaarden kunt vinden. In deze gebieden die worden gekenmerkt door een mediterraan klimaat, gekenmerkt door koele, regenachtige winters en hete en droge zomers, maar getemperd door de zeebries worden de inheemse druivensoorten zoals de witte Pampanuto, Bombino Bianco, Fiano en Moscato Reale, en de rode wijn verbouwd.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer