Chianti Classico Riserva DOCG 2013

Het kasteel van Cacchiano ligt in het hart van de Chianti-streek en werd in de 10e eeuw gesticht door de familie Ricasoli, een prestigieus adellijk geslacht met de Longobardoorsprong daterend uit de tijd van Karel de Grote. De familie Ricasoli bezit het kasteel al meer dan 1.000 jaar. De boerderij Castello di Cacchiano produceert een breed scala aan producten, die allemaal van uitstekende kwaliteit zijn en altijd voldoen aan het terroir. Allereerst is er de “Chianti Classico” D.O.C.G. die, afhankelijk van de kenmerken van de druiven van elke wijnoogst, geclassificeerd kan worden als “Chianti Classico Riserva” of, in buitengewone jaren, als “Chianti Classico Millennio”, wat de meest waardevolle selectie vertegenwoordigt.
KLEUR Intens robijnrood met paarse reflecties., BOEKET Minerale en halftonen (vuursteen en vuurplaats, nat hout) enkele balsamico-tonen van mediterrane kruiden en tabak. Aan het einde delicate tonen van rood fruit en nuances van mosterd. SMAAK Een warm en sappig gevoel opent de mond gevolgd door en volle body en elegante tannines. Allemaal omringd door een mooie en zachte zuurgraad. Als laatste een gevoel van munt en frambozen.

Sold Out - 75cl

Uitverkocht

Artikelnummer: 2051002 Categorieën: , , Tag:

Merk

Castello di Cacchiano

Castello di Cacchiano produceert een breed scala aan wijnen, die allemaal van uitstekende kwaliteit zijn en altijd voldoen aan het terroir. Allereerst is er de "Chianti Classico" D.O.C.G. die, afhankelijk van de kenmerken van de druiven van elke wijnoogst, geclassificeerd kan worden als "Chianti Classico Riserva", wat de meest waardevolle selectie vertegenwoordigt. De wijnen "Castello di Cacchiano" worden geproduceerd door de vinificatie van de beste druiven die uitsluitend afkomstig zijn van de wijngaarden die eigendom zijn van de boerderij. Het bottelen wordt uitsluitend in de boerderij uitgevoerd. Het productiegebied is het plateau van Monti in Chianti. De bodemsamenstelling, die is gemaakt van kalkhoudende klei met aanzienlijke delen verkruimelde kalksteen en zandsteen, vertegenwoordigt een uitstekende ondergrond voor de teelt van wijnstokken.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer