VELEA Malvasia

De oude wijngaarden van Schola Sarmenti zijn dankzij hun vruchtbare grond sinds de 12e eeuw uitstekend geschikt voor de wijnbouw. Met zijn 11 hectare aan wijngaarden vertelt en vernieuwt Schola Sarmenti elke dag de geschiedenis van verreikende wijnbouwtradities. Velea is een verfrissende wijn voor op een zomerterras.
KLEUR stro kleur. BOEKET Op de neus een mix van fruit en bloemen. SMAAK In de mond een kenmerkende delicate geur van acaciabloemen en een vleugje geroosterde noten. Een frisse, volle en fluwelige wijn met een lange afdronk.

8,00 - 75cl

Artikelnummer: 2022001 Categorieën: , , Tag: Land:

Merk

Schola Sarmenti

Schola Sarmenti is de passie en trots van families Marra en Calabrese Schola Sarmenti is opgericht door een aantal kwaliteitsbewuste producenten in het uiterste zuiden van Italië, het schiereiland Salento, met het specifieke doel: het behouden en verder uitbouwen van de culturele en technische nalatenschap van generaties wijnmakers in Salento. In 2000 werd de eerste druif geoogst. Het begin van een wijnbedrijf met exceptionele wijnen. Het wijngoed bestaat uit authentieke wijngaarden die deskundig bewerkt en beschermd zijn gedurende ca. 85 jaar. De wijngaarden van Schola Sarmenti leveren vooral autochtone druivensoorten zoals de primitivo, negroamaro, malvasia bianca... De wijngaarden zijn dicht bij de zee gelegen en genieten van deze zachte invloeden. De druiven groeien organisch zonder gebruik van chemische meststoffen. De druiven worden handmatig geoogst in kleine kratjes. In de wijnkelder worden de druiven nogmaals geselecteerd zodat enkel het beste fruit wordt gebruikt om te komen tot zalige wijnen.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer