Alto Adige Restaurant Weken
Van 15 tot en met 28 september 2024 kunnen wijnliefhebbers genieten van Alto Adige wijnen tijdens de Alto Adige Restaurant weken.
THE REBEL.
Manni Nössing, een idealistische en eigenwijze wijnboer, groeide op in een gezin dat eigenaar was van een boerderij genaamd ‘Hoandlhof’. Gelegen op een heuvel die prachtig uitkijkt over de stad Brixen, bestond het oorspronkelijk uit veeteelt. Dit is zijn geschiedenis.
In 1999 werd de wijngaard aangeplant. Hoewel wijncoöperaties en grote wijnkelders een lange traditie hadden in de Eisack-vallei, besloot Manni Nössing zijn druiven zelfstandig te vinificeren, met als doel vanaf het begin de oorsprong en het karakter in zijn flessen naar voren te brengen, evenals een onafhankelijke stijl en een aparte identiteit.
Al snel kreeg hij de bijnaam ‘THE REBEL. In 2003 bracht hij zijn eerste Kerner op de markt, die meteen de Tre Bicchieri-prijs won van de toonaangevende Italiaanse wijngids. Sindsdien is het succes nooit meer gestopt. Op een areaal van zes hectare produceert hij nu Sylvaner, Riesling, Veltliner, Müller Thurgau en een uitstekende Kerner, wat hem jarenlang de bijnaam ‘Mr Kerner’ heeft opgeleverd in Italië en in het buitenland.
In de proefruimte van het Hoandlhof komen regelmatig wijnboeren, experts en liefhebbers bijeen om wijnen te bespreken. Vanuit dit oogpunt kan Nössing niet langer worden beschouwd als een rebel, maar eerder als een van de drijvende krachten van de Eisack-vallei, gebaseerd op zijn motto ‘Zo ontstaat de wijncultuur’. Wat nodig is, is een kennisproces, dat alleen werkelijkheid kan worden dankzij vooruitziende en vastberaden mensen als Manni Nössing, en dat de afbakening van een lang verwaarloosde identiteit vereist.
KERNER Sudtirol Eisacktaler DOC
VINIFICATIE
Zachte persing gevolgd door een korte maceratie. Fermentatie in Inox tanks gedurende 12 maanden. Een of twee maanden in de fles bewaard voor verkoop.
ORGANOLEPTISCH
KLEUR: licht geel
BOEKET: Aromatisch gecombineerd met een minerale textuur. Gevolgd door hints van kruiden, hooi en citrusvruchten.
PALETTE: In de mond een vaste structuur en groot doorzet tingsvermogen; sappig en licht hartig, opvallend door zijn heldere en droge afsluiting.
SERVEREN
Het best geserveerd op een temperatuur van 8C °.
Ideaal bij Schaaldieren, Gekookte schaaldieren, Salades, Kaas van middelbare leeftijd.
Oorspronkelijke prijs was: €21,50.€19,50Huidige prijs is: €19,50. Toevoegen aan winkelwagen
GRÜNER VELTLINER - Südtirol Eisacktaler DOC
VINIFICATIE
Temperatuurgecontroleerde gisting 50% in roestvrijstalen vaten, 50% in demi-muide vaten, duurt ongeveer 10-12 dagen. Na de gisting rijpt de wijn acht maanden op de fijne droesem.
Na het ontstelen en zacht persen fermenteren de druiven deels in roestvrijstalen tanks en deels in acacia-vaten bij een gecontroleerde temperatuur van 16 tot 18°C. De wijn verblijft vervolgens 5 maanden op de fijne droesem, voordat hij wordt gebotteld.
ORGANOLEPTISCH
KLEUR: Goudgeel van kleur met groenige reflecties.
BOEKET: Complexe en gevarieerde aroma’s zijn fruitig met hints van mispel en minerale tonen.
PALETTE: In de mond is het vol en rijk, aangenaam fris en zacht.
SERVEREN
Het best geserveerd op een temperatuur van 8C °.
Ideaal bij schaaldieren en zeevruchten. Experimenteer met voedselcombinaties en ontdek hoe het bijna alles aanvult!
Oorspronkelijke prijs was: €21,50.€19,50Huidige prijs is: €19,50. Toevoegen aan winkelwagen
MÜLLER THURGAU - Sass Rigais Südtirol Eisacktaler DOC
Sold Out Lees meer