Chianti Montalbano DOCG

Van elke plant een fles wijn. Dit is het motto dat op elke kurk is gedrukt en die de flessen van de Chianti Montalbano afsluit. Deze manche zegt veel over de filosofie en aanpak van Pierazzuoli voor hun land en de natuur, waardoor deze Chianti Montalbano een van de beste van zijn benaming is. De appellatie Chianti Montalbano is een van de zeven deelgebieden van de Chianti. De wijngaarden van Montalbano zijn gelegen op de heuvels tussen Florence en Prato. Het gebied is ideaal voor de blootstelling aan de zon en de zachte zandstenen hellingen die een diepe beworteling van de planten mogelijk maken en deze wijn een behoorlijk intrigerende elegantie geven. Productie – 80.000 flessen / jaar.
KLEUR Robijnrood met levendige reflecties. BOEKET Fruitig, fris, bloemig en fijn. SMAAK Deze wijn heeft een zachte structuur en de juiste zuurgraad. Het heeft een vrij zachte intrede met een goed volume, delicaat mineraal en fruitige finale sensatie.

10,00 - 75cl

Artikelnummer: 2039001 Categorieën: , , , Tag:

Merk

Pierazzuoli

Carmignano is de enige DOCG van Italië die verplicht is Cabernet Sauvignon te gebruiken sinds de jaren 700 de Carmignano werd gemaakt met de blend Sangiovese en Cabernet Sauvignon. Le Farnete Estate ligt in de stad Carmignano, in de buurt van Firenze. Het beslaat een oppervlakte van 100 hectare in de Carmignano docg en het is van Pierazzuoli Family sinds 1990. De wijngaard van het landgoed Farnete strekt zich uit over 11 hectare en ligt ten zuiden / zuidoosten, wat met name is aangegeven voor het rijpen van de Sangiovese en de Cabernet Sauvignon. Van deze wijngaarden die een leeftijd van 10 tot 40 jaar hebben, produceren de wijnen van het landgoed Le Farnete, Barco Reale DOC van Carmignano, Carmignano DOCG.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Our offer